Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i l'Hospital Clínic de Barcelona

La meva foto
PLATJA D'ARO, BAIX EMPORDÀ
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i l'Hospital Clínic de Barcelona . Publicació en revistes nacionals i internacionals de Psiquiatria i congressista tant en Congressos nacionals com internacionals. Premi Pascual Prats de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Girona l'any 1979. Metge adjunt de Psiquiatria en el IAS- Centre de Salut mental del Baix Empordà

16 de setembre 2022







ATRACCIÓ FATAL.


És un film del 1987
Actors: Glenn Close, Michael Douglas, Anne Archer.
Director: Adrián Lyne
Guió:James Deareben.
Per cert, va ser un gran psiquiatre francès; Gaétan Gatian de Clérambault, nascut el 1872 i amb enorme presència a la psiquiatria europea, a qui es deu la descripció meticulosa dels "deliris passionals" i en particular l'erotomània d'una forma explícita. El film es basa en aquest deliri , encara que no es comenti.
L' il·lusió delirant de ser estimat constitueix en psiquiatria l'erotomània, es a dir , els sentiments generadors del postulat fonamental són: l'orgull, el desig i l'esperança; acabant en una fase de rancúnia.
El pacient té la convicció de ser estimat per algú que sovint ocupa un rang social superior al seu i és, segons estadístiques, més freqüent en dones.

S'inicia ràpidament i es basa en alguna interpretació errònia. A partir de llavors, troba sentit i confirmacions del seu deliri en qualsevol detall o troballa.
Tot són senyals i signes de l'amor de l'"altre", qui l'estima i la protegeix, perquè n'està enamorat.
Al final, l'esperança acaba en menyspreu i agressivitat.
Bé, aquest i altres trastorns delirants no tenen tractament específic.
Són més freqüents del que citen les estadístiques i passa que no solen denunciar-se.
De totes maneres...és millor que vegin la pel·lícula.

CURRICULUM